Game of Thrones

Game of Thrones är utan tvekan den största serien i världen just nu. Under 7 säsonger har tittarna fått följa den stora kampen om ”The Iron Throne” och makten i kungariket Westeros. Den avslutande säsong 8 får världspremiär nu i april 2019.

Game of Thrones är baserat på de kritikerrosade böckerna av George RR Martin. Serien och böckerna är framförallt kända för deras oväntade händelser. Vem som helst kan skrivas ur serien till tittarnas stora förvåning och förtvivlan. Alla som sett första säsongen vet att ingen går säker.

Handling

Game of Thrones utspelar sig i den fiktiva världen Westeros. Namnet är faktiskt inspirerat av den Svenska staden Västerås vilket är lite kul kuriosa. Här pågår ett maktspel mellan olika familjer som till exempel House Stark, House Lannister och House Targaryen.

I Westeros finns inte bara dessa familjer utan även flera övernaturliga fenomen som drakar och jättar. Under seriens gång har vi fått se allt från stora slag till romanser och intriger. Serien är den perfekta mixen av övernaturligt och människliga relationer.

Kuriosa

Serien är bland annat känd för två citat som du säkerligen har hört talas om. Det första är ”Winter is Coming” och anspelar på det stora kriget som ska komma. Det andra är ”You know nothing Jon Snow” o-och sägs av karaktären Yggrite till Jon Snow spelad av Kit Harrington och Rose Leslie. De blev ett par under inspelningen och är idag gifta med varandra. Naturligtvis skapades även ett casinospel på temat GOT. Under 2014 gick det live hos Microgaming. Det finns naturligt vismånga andra spel från andra tillverkare, ett exempel är lucha maniacs.

 

Game of Thrones har betyget 9,5/10 på filmsajten imdb.com vilket gör att den ligger etta tillsammans med Breaking Bad. Fans av serien kommer kunna fortsätta äventyret i en spin-off serie med Naomi Watts i en av rollerna. Denna kommer att visas på filmkanalen HBO precis som Game of Thrones alltid har gjort. HBO har dock hamnat i trubbel ett antal gånger efter att avsnitt av serien har läckt i förväg.