My Name Is Earl

My Name Is Earl är en amerikansk sitcom-serie som många känner till. Serien har blivit väldigt hyllad och har vunnit två stycken Emmy Awards, både för manus och för regi. Serien är skapad av Greg Garcia och den första av fyra säsonger hade premiär hösten 2005.

Handling

Huvudkaraktären Earl har ofta tagit fel beslut i sitt liv och har varit både mobbare och småbrottsling. När han vinner på lotteri tar dock detta slut och han bestämmer sig för att förändra sitt liv och rätta till sina tidigare snedsteg. Som karaktär ser Earl aningen ointelligent ut men faktum är att han är ovanligt effektiv och har sin egen stil och strategi för att sona för sina brott.

En skrattfest

My Name Is Earl är en rolig serie där vi får följa Earl och hans spektakulära påhitt för att lyckas rätta till sina misstag från det förflutna och finna ro. Det går naturligtvis inte alltid som han har tänkt sig och under tiden som han försöker komma på den perfekta planen eller den perfekta idén, viker vi oss av skratt hemma i TV-sofforna.

Karaktärer

Den här serien fick fyra säsonger med totalt 96 avsnitt. I Sverige visades serien på TV3 men den finns även att se på ett gäng olika TV- och filmkanaler online. I serien kommer du även stöta på kända ansikten som Alyssa Milano. Hon har medverkat flertalet olika produktioner och är ett ansikte som många känner igen. I My Name Is Earl spelar hon karaktären Billie Cunningham.

En annan skådespelare som medverkar i serien är Eddie Steeples i rollen som Darnell ”Crabman” Turner. Som Earls något naiva vän och följeslagare ser vi Ethan Suplee, i serien kallad Randy Hickey, och Earl själv spelas av Jason Lee. Producenten Greg Garcia har verkligen lyckats bra med castingen av skådespelarna och har skapat en humorserie som är uppskattad av miljontals tittare världen över.